We Are Awesome Folow Us

«Το νηπιαγωγείο ή ο παιδικός σταθμός του παιδιού μου διασφαλίζει ότι η ασφάλεια του είναι κορυφαία προτεραιότητα στην τάξη;»

Αφήνοντας το παιδί του στο σχολείο, κάθε γονέας θέλει να φύγει γνωρίζοντας ότι το παιδί του είναι ασφαλές. Ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γονιού είναι να λάβει το τηλεφώνημα που θα του λέει ότι το παιδί του έχει κτυπήσει. Ευτυχώς, στην εποχή που ζούμε, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι κάθε παιδί παραμένει ασφαλές και αβλαβές ενώ είναι στο σχολείο.

Μια καλά οργανωμένη τάξη που διαθέτει διαδικασίες ασφαλείας όχι μόνο κάνει τους μαθητές να αισθάνονται πιο ασφαλείς, αλλά δείχνει επίσης στους γονείς ότι τα παιδιά τους τυγχάνουν της κατάλληλης φροντίδας.

Εάν είστε δάσκαλος, διευθυντής, ή ιδιοκτήτης προσχολικής μονάδας που αναζητά τρόπους για την εφαρμογή της ασφάλειας στην τάξη, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε μερικές δοκιμασμένες και αληθινές τακτικές για την ασφάλεια στην προσχολική τάξη.

6 συμβουλες για την ασφαλεια της προσχολικης ταξης

1. Ασφάλεια παιδιών σημαίνει να τα κρατάτε μακριά από επικίνδυνα αντικείμενα

Ψαλίδια, πινέζες, κόλλες είναι μερικά απο τα πράγματα που δεν πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει τυχόν αιχμηρά αντικείμενα, αντικείμενα που μπορούν να βάλουν στο στόμα τους με κίνδυνο πνιγμού, δηλητηριώδη υλικά και άλλες δυνητικά επικίνδυνες προμήθειες σε ένα ψηλό ράφι ή κλειδωμένα σε ένα ντουλάπι.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένα παιδί να στέκεται στις μύτες των ποδιών του για να φτάσει σε έναν κάδο με αιχμηρά αντικείμενα πολύ κοντά σε μια επικίνδυνη προεξοχή. Όταν γίνετε χρήση τέτοιου έδους υλικών κατά τη διάρκεια της χειροτεχνίας για παράδειγμα, είναι σημαντικό να εξηγήσετε στα παιδία για το πώς να χρησιμοποιήσουν σωστά αυτά τα υλικά.

«Βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε χρόνο για να αναθεωρήσετε τις διαδικασίες ασφαλείας με τα παιδιά πριν προσθέσετε ένα ανοιχτό ράφι στον χώρο της τέχνης», λέει η Mary Muhs, κοσμήτορας της Σχολής Εκπαίδευσης Rasmussen. «Στη συνέχεια, όταν τα παιδιά χρησιμοποιούν τα υλικά, φροντίστε να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για να βοηθήσετε με την ασφάλεια εάν χρειαστεί».

2. Σχεδιάστε σωστά το δωμάτιο

Η διάταξη της τάξης παίζει μεγάλο ρόλο στην ασφάλεια αυτής. Είναι οι αίθουσες διδασκαλίας τακτοποιημένες χωρίς τίποτα να εμποδίζει την ασφαλή ροή της κυκλοφορίας;

Τα μεγάλα έπιπλα και οι αιχμηρές γωνίες αυξάνουν τις πιθανότητες για χτυπήματα και μώλωπες. Η τάξη πρέπει να είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να μπορούν να μετακινούνται εύκολα χωρίς εμπόδια.

Επιπλέον, τόσο τα παιχνίδια όσο και τα έπιπλα θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Έπιπλα που βρίσκονται σε κακή κατάσταση ή σπασμένα παιχνίδια με οδοντωτές άκρες έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν βλάβη. Εάν κάτι είναι σπασμένο ή δεν λειτουργεί σωστά, θα πρέπει να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί.

Δεν πρέπει να υπάρχουν τυφλά σημεία ή περιοχές όπου τα παιδιά μπορούν εύκολα να κρυφτούν στην τάξη. Αυτό θα επιτρέψει στον δάσκαλο και στους βοηθούς του να παρακολουθούν τα παιδιά και να παρέχουν συνεχή επίβλεψη.

3. Διατηρήστε την τάξη καθαρή

Εάν βάλετε ένα σωρό παιδιά σε μια τάξη μαζί, είναι βέβαιο ότι θα μοιράζονται μικρόβια και κοινές παιδικές ασθένειες, αλλά με τα κατάλληλα πρότυπα καθαριότητας που ακολουθούνται, και αυτά μπορούν να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Τα παιδιά αγγίζουν τα πάντα. Τα παιχνίδια, τα έπιπλα της τάξης και οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις της τάξης πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται τακτικά. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά την εξάπλωση των μικροβίων.

Τα παιδιά μπορούν να παίξουν ενεργό ρόλο στην καθαριότητα της τάξης πλένοντας συχνά τα χέρια τους. Μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν τον δάσκαλο ή τους βοηθούς για τυχόν διαρροές, ώστε να μπορούν να καθαριστούν αμέσως. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή γλιστρημάτων και πτώσεων.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν διαθέσιμα κιτ πρώτων βοηθειών και είναι κατάλληλα εφοδιασμένα. Όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και να έχει πιστοποιηθεί CPR.

Αν και αυτά είναι απλώς μια σύντομη επισκόπηση ορισμένων από τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα νηπιαγωγείο, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν ισχυρές πολιτικές και διαδικασίες που διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού σας και τηρούνται με συνέπεια. Η ασφάλεια και η καθαριότητα της τάξης πρέπει να αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα.

4. Εκπαιδεύεστε τα σχέδια έκτακτης ανάγκης

Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης δεν κάνουν πολύ καλό εάν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας σας δεν γνωρίζουν ότι θα πρέπει να γίνονται ασκήσεις. Ενημερώστε τα παιδιά για την εμπειρία μιας άσκησης για πυρκαγία για να αποτρέψετε τυχόν κλάματα ή πανικό. Εκπαιδεύστε τα για όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε τέτοια περίπτωση, απο το στάδιο που θα ακόσουν το κουδούνι του συναγερμού μέχρι την λήξη του συναγερμού. Όταν λοιπόν γίνει η πρώτη άσκηση για πυρκαγιά, οι μαθητές σας δεν θα ανησυχήσουν.

Κάντε το ίδιο με ασκήσεις για σεισμό, ανεμοστρόβιλο και άλλα σχέδια ασφαλείας έκτακτης ανάγκης. Αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά —και τους γονείς τους εν προκειμένω— να καταλάβουν ότι το σχολείο και ο δασκάλοι τους λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ασφάλεια.

5. Επίβλεψη τάξης

Η προσοχή των παιδιών εύκολα αποσπάται και κάτι έξω από την τάξη μπορεί να τραβήξει την προσοχή τους.

Οι κανόνες σχετικά με τη μη έξοδο από την τάξη χωρίς άδεια θα πρέπει να ισχύουν και να εφαρμόζονται αυστηρά. Τα παιδιά πρέπει να φεύγουν από την τάξη μόνο με τη συνοδεία του δασκάλου, ενός μέλους του προσωπικού ή ενός γονέα.

Αν και μπορεί να φαίνεται λίγο υπερβολικό, η συχνή μέτρηση κεφαλιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της επίβλεψης στην τάξη. Η καταμέτρηση των παιδιών σε ομαδική δραστηριότητα θα ενισχύσει τη σημασία του να είναι όλοι παρόντες και να εργάζονται μαζί.

Η συνεχής επίβλεψη επιτρέπει στον δάσκαλο και τους βοηθούς να γνωρίζουν πού βρίσκονται όλα τα παιδιά και τι κάνουν. Αυτό συμβάλλει στην πρόληψη και στην έγκαιρη αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων ή συγκρούσεων.


6. Διατηρήστε τη ροή της επικοινωνίας

Διατηρήστε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα σε εσάς και τους γονείς των μαθητών σας, καθώς και μεταξύ σας και των μαθητών σας. Η τάξη σας είναι μια κοινότητα. Η ανοιχτή επικοινωνία θα σας βοηθήσει να εργαστείτε όλοι μαζί για να κρατήσετε τους μαθητές ασφαλείς.

Επιπλέον, κρατήστε τους πάντες ενημερωμένους σχετικά με τις οδηγίες, το τι συμβαίνει στις εκδρομές, τις πολιτικές της τάξης σας και άλλες πληροφορίες έκτακτης ανάγκης. Εξοικειωθείτε με τις άμεσες οικογένειες των μαθητών σας, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε γρήγορα ένα ύποπτο άτομο που μπορεί να προσεγγίση ένα παιδί. Κρατήστε ενημερωμένους τους συναδέλφους σας δασκάλους και προϊσταμένους σας, ώστε οι καταστάσεις που προκύπτουν να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά.

Πηγή άρθρου: arteviva childcare safety

No Comments

LEAVE A COMMENT